aranjament floral2Cand facem referire la aranjamente florale, primul gand ne poarta la un buchet compus din diverse flori si verdeturi, aranjate dragut astfel incat sa ne dea o stare de bine. Acesta este probabil punctul in care noi ne simtim confortabili cand vine vorba de arajamentele din cadrul evenimentului nostru.

Un florist profesionist este mai mult decat un “aranjator” de flori, el are o viziune aparte, o imaginatie care ii permite sa transpuna povesti prin flori. Iar asta nu se intampla doar printr-un aranjament dragut. Uneori viziunea floristului poate fi mai abstracta, el poate crea o poveste printre crengute si pietricele, sarma infasurata in sfoara sau lana, prin flori lipite si aranjate astfel incat sa devina o creatie unica, diferita.

aranjament floral3Iar aici ne lovim de bariera zonei de confort care nu ne permite sa transpunem acea viziune in cadrul evenimentului nostru, de teama ca poate ceilalti nu vad si nu inteleg povestea. Insa ceilalti vad ceva diferit, iar acest lucru poate avea diverse consecinte, de cele mai multe ori pozitive. Una dintre ele este faptul ca aranjamentul in sine va ramane in mod cert in mintea “privitorului”. De cate ori nu am plecat de la o nunta si dupa o saptamana, cand am fost intrebati despre aranjamente, am uitat efectiv cum aratau?

Multi aleg sa dea niste bani pe aranjamente clasice, insa nu multi stiu ca, unoeri, o viziune aparte transpusa in flori, nu inseamna neaparat un cost imens pe care nu ni-l putem permite si atunci ne raportam la ceea ce vedem la ceilalti. Poti fi diferit prin flori la un pret rezonabil, totul consta in acordarea increderii in viziunea designerului floral. Indrazniti sa fiti diferiti, caci originalitatea, unicitatea si conceptul unui florist cu imaginatie poate transforma evenimentul vostru in cea mai frumoasa poveste la care altii au putut asista.

 

Fleurs d’Adelinne scrie povesti din flori.