Diferente intre un simplu hobby si profesia de florist

In prezent, regasim multe persoane pasionate de flori si de aranjamentele florale. Lucrurile insa nu stau atat de simplu atunci cand vine vorba despre meseria de florist. Exista cateva diferente intre o persoana care face lucrurile acestea din pura pasiune si o persoana care aloca timp si resurse pentru a se dezvolta pe partea de aranjamente florale.

Lumea minunata a florilor inseamna mai mult decat un buchet frumos sau un aranjament floral pus intr-un vas retro. Florile in sine sunt minunate si atunci aranjarea lor vine ca ceva natural, dar nu trebuie pierduta din vedere tehnica. Atunci cand vrei sa faci o meserie din asta, trebuie sa o faci la cel mai inalt nivel. Acest lucru inseamna mai mult decat tutoriale pe internet sau exersare acasa cu flori cumparate de la floraria din colt. Inseamna alocarea unui timp si a unor resurse financiare pentru urmarea unui curs de baza, invatarea si aplicarea permanenta a unei tehnici corecte astfel incat aranjamentul realizat sa fie, pe langa frumos, cu durata lunga de viata a florilor, cu continut de materiale menite sa puna in evidenta florile si care sa fie rezistent. Pentru ca ce mireasa si-ar dori, spre exemplu, atunci cand arunca buchetul, sa i se imprastie florile prin sala?

Este important ca atunci cand alegeti o persoana care sa se ocupe de aranjamentele evenimentului dumneavoastra, sa aveti in vedere aspectele mentionate mai sus pentru ca este dreptul vostru atunci cand platiti pentru aranjamente florale, ca acestea sa fie de calitate, realizate cu pasiune, tehnica, implicare si originalitate. Nu mai vorbesc de livrarea in timp util si oferirea sprijinului necesar in decorarea locatiilor, acestea din urma venind ca o dovada concreta de respect fata de client si fata de meseria de florist.

Acestea fiind spuse, Fleurs d’Adelinne va doreste sa aveti parte de cel mai frumos eveniment si ca vara aceasta sa astearna in calea voastra flori de zambete!